Ιδιαίτερη δυναμική σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης έχει προσδώσει και μόνον η φημολογία που θέλει την Ντόρα Μπακογιάννη να μετακομίζει από το ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας σε αυτό του Νομού Χανίων. Η μετακίνηση είναι πλέον οριστική, αφού η «ψηλή» δεν έκανε καμία δεύτερη σκέψη μπροστά στην πρόκληση η Ν.Δ. να γίνει κυρίαρχη και σε επίπεδο Κρήτης, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, η Ντόρα προετοιμάζει την κάθοδό της στα Χανιά. Ηδη ο στενός συνεργάτης της Πάνος Αντωνόπουλος έχει αρχίσει μια πρώτη χαρτογράφηση, έχοντας ως στόχο όχι μόνο την εκλογική πρωτιά της πρώην υπουργού, αλλά και τη συγκέντρωση ψήφων που θα αποτελούν ρεκόρ για τον νομό. Πάνω, όμως, και πέρα απ’ όλα είναι η συλλογική επιτυχία. Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυρία Μπακογιάννη αναμένεται να ρίξει μακροβούτι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και επειδή η ίδια διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις συγκεκριμένες κάλπες, ήδη έχει ξεκινήσει να συνομιλεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με το χρίσμα της Ν.Δ., Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τον οποίο δείχνει να πιστεύει.

Με δεδομένες τις πολλές κάλπες, εκ των πραγμάτων ο ρόλος της Ντόρας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να είναι και διευρυμένος και καταλυτικής σημασίας. Αλλωστε, ουδείς παραβλέπει το γεγονός ότι η «ψηλή» γνωρίζει όσο λίγοι το μητσοτακικό στοιχείο της λεβεντογέννας.