Ανελέητος «πόλεμος» ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υπόθεση της Novartis και την  υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη.    

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με το θέμα της ΝOVARTIS με την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση να βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά  κάνει λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα που έχει τη βούλα του Μεγάρου Μαξίμου. Ειδικότερα, λίγο μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τις επισημάνσεις περί θεσμικής εκτροπής, η κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει για άλλη μια φορά κάλυψη στον Παύλο Πολάκη.  

Συγκεκριμένα η επισήμανση από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης έδωσε το έναυσμα για έναν γύρο επιθέσεων τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στους δικαστές όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία το οποίο έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Μανιαδάκη ως νέο... Χριστοφοράκο που δεν μπόρεσε τελικά να διαφύγει στο εξωτερικό.   Η πλήρης κάλυψη Πολάκη από την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε από το non paper  καθώς τόσο ο αναπληρωτής υπουργός όσο και οι κυβερνητικές πηγές κάνουν ευθείες αναφορές στις υποθέσεις της Siemens και τον πρώην ισχυρό άνδρα Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Η «ομπρέλα» του Μαξίμου στον Πολάκη στάθηκε η αφορμή για να μια νέα σφοδρή επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η Πειραιώς με νεότερη ανακοίνωσή της διερωτήθηκε αν επί της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει να πει κάτι ο κ. Τσίπρας ή αν απλώς έχει αναθέσει την διακυβέρνηση της χώρας στον  Παύλο Πολάκη».

Για πρώτη φορά μάλιστα μιλα για παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου .

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:   «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.   Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;».