Με νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης, επανέλαβε όσα είπε και σε άλλα μέσα ενημέρωσης την προηγούμενη ημέρα.

Για μια ακόμα φορά, ο άνθρωπος που από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis έγινε κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία, υποστήριξε πως όταν τον συνέλαβαν πριν από μερικές μέρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό. Αντίθετα, είπε, ότι όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια, όλα σε γνώση των αρχών.

Ανέφερε επίσης ότι δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν αδύνατο επειδή τον παρακολουθούσαν πράκτορες της ΕΥΠ.

«Την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό» είπε ο Νίκος Μανιαδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι τον κράτησαν από τις 08:00 έως τις 14:00 στο αεροδρόμιο με διάφορα προσχήματα και μετά του παρουσίασαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. «Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές», επανέλαβε. Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε πως θα μπορούσε να διαφύγει «από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;».

Ωστόσο, πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση της Novartis από την πλευρά της εταιρείας διευκρινίζουν με κάθε βεβαιότητα ότι η ΕΥΠ δεν ενεπλάκη στις έρευνες, πολλώ δε μάλλον στην παρακολούθηση, του Νίκου Μανιαδάκη.