Την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησής τους για την Παρασκευή αποφάσισαν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Star για την Παρασκευή. Άγνωστο παραμένει, μέχρι αυτή την ώρα, αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, με αποτέλεσμα να συμπίπτει η συνάντηση των δύο εταίρων της κυβέρνησης με την επίσκεψή της στη χώρα μας.

Η ρήξη μεταξύ των δύο εταίρων προέκυψε όταν ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την υπόσχεσή του στον Πάνο Καμμένο ότι θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή τον Μάρτιο, αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες συζητώντας το ζήτημα νωρίτερα προκειμένου να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δεσμευτεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν αυτή επιχειρήσει να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων τη Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ιστορικού ονόματος της «Μακεδονίας» στην πΓΔΜ.