Στην Αθήνα βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία  συναντήθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένεται να κάνουν κοινές δηλώσεις στις 19:40 ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει δείπνο στην Καστέλλα.

Τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους της Αθήνας είναι δρακόντεια, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους, ενώ πολλοί κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί. Η γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται την χώρα μας σχεδόν πέντε χρόνια μετά.

 19:25 Επεισόδια μικρής έκτασης στην οδό Σταδίου, κοντά στο Σύνταγμα από διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επιχείρησαν να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος όπου και είναι αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ. 

 19:00 Ολιγομελής ομάδα συγκεντρωμένων στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος φωνάζει συνθήματα κατά της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ

18:07 Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό

«Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο το οποίο καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα» 

18:04 Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζει την Μέρκελ:

«Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, όμως καταφέραμε να βρούμε λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση, που ήταν και ευρωπαϊκή κρίση.  

Η Ελλάδα μετατρέπεται από μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Μια δύναμη που προβάλει πάντα την ανάγκη της συνεργασίας.  

Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό μας ευρωπαϊκό μας σπίτι. Σ’ αυτή την κοινή πρόκληση όλοι όσοι πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή ιδέα θα ψάξουμε τις κοινές λύσεις.  

Είμαι βέβαιος πως το ταξίδι σας αυτό ανοίξει μια πιο αισιόδοξη προοπτική».

18:02: Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός