Τη θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτέλεσε η ανακοίνωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για την παροχώ ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη.

Μετρώντας τα κουκιά 

Το κυβερνών κόμμα διαθέτει, 145 βουλευτές, αυτή τη στιγμή, με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είναι ανεξάρτητη βουλευτής, να προσμετράται στους βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, θεωρεί σίγουρη την ψήφο του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος εδώ καιρό λειτουργεί ως κυβερνητικός βουλευτής. Στη συνεδριαση μάλιστα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού επανέλαβε τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας πως η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη για το «Μακεδονικό». 

Επομένως φτάνει στους 147 βουλευτές και ο Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει στη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, για να βρει την πλειοψηφία των 151.

Πού ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας;

Στους βουλευτές - Υπουργούς της κυβέρνησής του, Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, αλλά και τους βουλευτές του Πάνου Καμμένου, Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος επανειλλημένως έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς και τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει τονίσει ότι θα στηρίξει τη σημερινή κυβέρνηση.

Τέλος, και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης σκέφτεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν έρθει αυτή μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.