Έχουμε ένα ρέκβιεμ για την κυβέρνηση αυτή δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή "Να 'χαμε να λέγαμε" με τους Γιώργο Παπαχρήστο και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόνισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πολιτικά ακαθόριστη και παράγεται από υπολείμματα κομμάτων

«Δεν θα λέμε ότι είναι μια παράνομη κυβέρνηση, θα λέμε ότι πολιτικά είναι μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση και αυτή τη μομφή θα την έχουν στ’ αυτιά τους από τώρα μέχρι τη μέρα που θα διαλυθεί η Βουλή και θα πάμε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εάν κάποιοι έχουν πάρει ανταλλάγματα απάντησε πως δεν θα ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ανέφερε πως υπάρχει μια ανακολουθία από κάποιους που θα στηρίξουν –όπως είπε- την κυβέρνηση οπερέτα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «Το πολιτικό πρόσημο δίνεται από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και είναι δεξιό, εφόσον είναι δεξιό θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί και οι ίδιοι τις ενέργειές τους».

Και πρόσθεσε:«Τουλάχιστον δεν μπορούνε να μιλάνε για μια προοδευτική κατεύθυνση. Υποτίθεται γίνεται ένα κεντροαριστερό άνοιγμα το οποίο το κάνουν στη Βουλή οι Δεξιοί βουλευτές»

Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο, τόνισε ότι πώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση...