Για μια «επαίσχυντη» συμφωνία έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ χαρακτήρισε «στημένο» το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, εξέφρασε την εκτίμησή του η συμφωνία των Πρεσπών μιλά για επικύρωση πρωτοκόλλου στο ΝΑΤΟ .

Καμαρώνετε για μια Συμφωνία καταπέλτη για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του λαού της γειτονικής χώρας». Ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του ΚΚΕ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την ίδια στιγμή ζητά την ψήφο όσων φώναζαν «go back».  

«Σας βολεύει και τους δυο η εξέλιξη» είπε για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «διασώσατε την κυβέρνηση και ο Καμμένος κρατά την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τους συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα ο λαός πρέπει να σας καταψηφίσει σε δημοτικές και βουλευτικές για την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σας» ανέφερε σε άλλο σημείο.  

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η μόνη συνεπής σταση της κυβέρνησης είναι στην εξυπηρέτηση της «βρώμικης δουλειάς του Τραμπ και της Μέρκελ» και συμπλήρωσε «Μετατρέψατε με τον Καμμένο την χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Ακόμα και μεταφορά ειδικών όπλων - ακόμα και πυρηνικών - σχεδιάζετε στον Άραξο».