Δεύτερες σκέψεις για τη στάση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μετά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τη διαγραφή του βουλευτή, Σπύρου Δανέλλη.

Ειδικότερα, η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει εξοργίσει το Ποτάμι που πλέον αποσύρει την θετική ψήφο που εως τώρα έδινε στο νομοσχέδιο. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διενέργεια Πολιτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασιστεί αν το κόμμα θα στηρίξει ή όχι τη συμφωνία.

«Οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε (σ.σ. Συμφωνία Πρεσπών) οπότε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε», σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σήμερα το πρωί, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, συμπληρώνοντας: «Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό "ναι" στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση».

Ο κ. Θεοδωράκης αποφάσισε να μην τοποθετηθεί επί του θέματος ενώ, σε ό,τι αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, είπε: «Ακούω να λενε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λεει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».