Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει «ναι», εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα
fojkvi9ttexslb1mrovq
Πολιτική

Μητσοτάκης: Όποιος ψηφίσει «ναι», εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα

«Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί»- «Δεν βρήκατε εσείς τη χώρα βυθισμένη και την σώσατε, αλλά σωσμένη και την βυθίσατε»

Για έναν τραγέλαφο αίσχους με αλληλοδανεισμό βουλευτών έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλησε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, όσο και κατά των βουλευτών που υπέκυψαν και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τους οποίους αποκάλεσε «γυρολόγους βουλευτές» οι οποίοι θα στιγματιστούν ως οι πρόθυμοι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση κουρελού.

 Χαρακτήρισε «ναυάγιο» την κυβέρνηση και τόνισε όποιος ψηφίζει σήμερα «ΝΑΙ, εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία.

Ενώ κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε εκλογές προκειμένου το κεφάλαιο της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της σήψης και της παρακμής να τελειώσει.  

 Ειδικότερα, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανέφερε: όποιος ψηφίζει σήμερα «ΝΑΙ, εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία.   Τα ψέματα που βαφτίστηκαν αυταπάτες και κατέληξαν στα δύο μνημόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη διαρκή φοροκαταιγίδα στα βάρη που πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες. 

  Και μαζί, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Την καθημερινή ανασφάλεια και το αναποτελεσματικό κράτος των κομματικών πελατών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Τους κακοπληρωμένους μισθούς των 300 ευρώ, τη φυγή των νέων παιδιών στο εξωτερικό. Τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα χαμηλών προοπτικών.      

Όποιος ψηφίζει «Ναι», ανοίγει το δρόμο στην δήθεν  «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.   Και νομιμοποιεί τα όσα έγιναν μακριά από τον λαό και τη Βουλή. Μέσα σε καταγγελίες για μυστικά κονδύλια και άλλα δυσώδη, που ακούστηκαν μέχρι και  στο Υπουργικό Συμβούλιο.  

Όποιος ψηφίζει «Ναι» εγκρίνει τον εξευτελισμό της δημοκρατικής λειτουργίας που μας «πνίγει» τον τελευταίο καιρό. Την διάλυση κομμάτων, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και τον απόλυτο κυνισμό.   Και αναπαράγει ένα πρότυπο που απωθεί τον πολίτη από την πολιτική, εγκαταλείποντάς την στα χέρια των ισχυρών και των πολιτικάντηδων!          

  Και όποιος ψηφίζει «Ναι» γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας, που θέλει να σέρνει μαζί του και τη χώρα.   Να συνεχίσει να ξεγελά κάποιους λίγους εύπιστους, με δηλητηριασμένα αντίδωρα. Να διαλύσει οριστικά τα πανεπιστήμια, επιτρέποντας την ανομία. Και να ποτίσει κι άλλο την κοινή γνώμη με προπαγάνδα, λαϊκισμό και δημαγωγία». 

Εκλογές για να τελειώσει η παρακμή

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας εκλογές προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της σήψης και της παρακμής.    

«Η παράταση αυτής της παρακμιακής κατάστασης εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη χώρα.   Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.  

Χωρίς σταθερότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη.   Χωρίς σταθερότητα δεν έρχονται επενδύσεις.   Χωρίς σταθερότητα δεν ανακτάται η εμπιστοσύνη που έχει ανάγκη η Ελλάδα.  

Και όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση -κουρελού.   Αλλά μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.  

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα.   Όσο συνεχίζεται ο σημερινός πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται.   Εκλογές λοιπόν για να αναπνεύσει ο τόπος μας.  

Εκλογές για να πάρουν επιτέλους οι Έλληνες τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια τους.                    

Όσοι είμαστε σήμερα εδώ αναλαμβάνουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό, στην πατρίδα και στην Ιστορία. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει τι έγινε στη Βουλή αυτές τις δύο μέρες.  

Και θα ζυγίσει το αποψινό αποτέλεσμα, με βάση τη δική του πεποίθηση.   Είναι αυτή, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα που στέλνει, πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε οπαδός της ενότητας, της  λογικής και της προόδου: «Επιτέλους, φύγετε!»    

Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, η σημερινή απόφαση να συμβαδίσει με τη θέληση των Ελλήνων. Και αυτή δεν είναι μία οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και ορισμένου χρόνου.  

Ούτως ή άλλως οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Και η απάντηση στις κάλπες θα είναι συντριπτική.   Θα μείνετε τότε οριστικά στο χθες. Για να ανοίξει μία νέα περίοδος για τον τόπο.   Να κλείσουν επιτέλους οι πληγές του διχασμού που τόσο ανεύθυνα και τυχοδιωχτικά ανοίξατε.  

Να γεφυρώσουμε τα ρήγματα στην κοινωνία που προκάλεσε η κρίση και βάθυνε η φθηνή δημαγωγία σας.   Να δημιουργήσουμε μία Ελλάδα σύγχρονη, περήφανη με ασφάλεια και ευημερία για όλους.   Το κεφάλαιο της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της σήψης και της παρακμής τελειώνει.  

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε».

«Βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε»  

Επικριτικός ήταν ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια:

«Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Έτσι, μας παρουσίασε, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Με απίστευτο θράσος, προσέβαλε όχι μόνον  τη μνήμη, αλλά την ίδια  την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Και, σαν ηθοποιός που ζει τον ρόλο του, διακήρυξε ότι κατατρόπωσε τα μνημόνια! Ότι προστάτευσε τους φτωχούς. Και ότι, επιτέλους, αυτός θα φέρει την ανάπτυξη. Ε, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, βγάλτε λίγο τη μάσκα, κατεβείτε από τη σκηνή και ακούστε: Δεν βρήκατε εσείς την χώρα βυθισμένη για να την σώσετε, αλλά σωσμένη και την βυθίσατε:  Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».   

Πήρατε μέτρα δέκα δις και επιστρέψατε ένα. Αυτοί είναι οι αριθμοί.  

Και έχετε το θράσος από πάνω και να πανηγυρίζετε να παριστάνετε τον φιλεύσπλαχνο σε μια κοινωνία που έχετε ισοπεδώσει.   Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει το παρόν, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, σε επιτήρηση και με τον ΟΟΣΑ να προβλέπει -μόλις χθες- και νέα επιβράδυνση της οικονομίας της.  

Οι δεσμεύσεις των πλεονασμάτων του 4ου μνημονίου σημαίνουν νέα λιτότητα και επενδυτική καθήλωση. Ενώ το κράτος όλο και αυξάνει την ακριβή γραφειοκρατία του με κομματικά ρουσφέτια.  

Μειώνει, όμως, τις υπηρεσίες του προς τον πολίτη. Η τραγωδία στο Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, η κατάσταση στα νοσοκομεία, το «ράβε-ξήλωνε» της Παιδείας, είναι το μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο.       Ακούσατε τι έγινε χθες στο Αττικό Νοσοκομείο; Το σωματείο εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι η γενική εφημερία μπλόκαρε μετά τις 4 το απόγευμα από έλλειψη κλινών και ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.   Και ο αρμόδιος υπουργός σας αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στα νοσοκομεία τραμπουκίζει δικαστές στο Facebook.  

Φόροι, άδικα κοινωνικά βάρη, πελατειακό κράτος, διάλυση των κοινωνικών δομών.  

Αυτά είναι τα αποτελέσματά σας και αυτή είναι η απάντηση σε όσα με τόσο στόμφο, αλλά και τόση υποκρισία εκστόμισε, χθες, ως «απολογισμό» του ο πρωθυπουργός.

Ο τραγέλαφος των ΑΝΕΛ  

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν σχολίασε την στάση των ΑΝΕΛ. «Ο τραγέλαφος  των ΑΝΕΛ ως κόμμα-ακορντεόν. Βουλευτές του να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται, για να διατηρεί ο κ. Καμμένος τα προνόμια του αρχηγού κόμματος.   Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ να παραμένουν στις θέσεις τους.  

Και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, αλλά να δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες, διαφωνώντας έτσι με την κεντρική επιλογή  της κυβέρνησης.   Τέσσερεις  από τους έξι βουλευτές που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση, τρεις υπουργοί: η κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης, η κ. Παπακώστα και ο κ. Ζουράρις δεν μίλησαν καν για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.   Δύο είναι στην Κίνα και οι άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Καταφέρατε το πρωτοφανές. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της  Βουλής των Σκοπίων.  

Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη, ξεχνώντας τι έλεγαν χθες και προσβάλλοντας τους ψηφοφόρους που για άλλα πράγματα τους εξέλεξαν.   Και μια κυβέρνηση που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας. Αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας.   Γιατί έτσι θα περάσει, κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά στην Ιστορία: Ως η βραδιά της ψήφου για μια κυβέρνηση-κουρελού».

 Σικέ το διαζύγιο  

Για ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε – δώσε» αλλά και για ένα σικέ διαζύγιο έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλιτεύοντας την σχέση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου:   «Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή.  

Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας - Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί.  Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε-δώσε».   Με πρωταγωνιστές που αλλάζουν απόψεις πρωί -μεσημέρι-βράδυ. Και με κυνικούς συμφεροντολόγους οι οποίοι αλλάζουν κόμμα Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο και συνείδηση Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.   

Αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι, προκαλεί την γενική αποστροφή.   Ενοχλεί βαθιά ακόμη και πολίτες που, κάποια στιγμή,  πίστεψαν στα συνθήματά σας για νέα ήθη στην πολιτική. Τώρα, όμως, διαψεύδονται οικτρά και μετανιώνουν διπλά.    

Γιατί ακούν τον ίδιο τον  πρωθυπουργό να  δικαιολογείται  με αντιπερισπασμούς. Και με μάταια επιχειρήματα ότι τάχα τα δικά του τα καμώματα τα κάνουν όλοι.

  Ε, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, ευτυχώς δεν όλοι σαν εσάς.   Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα -και η Ν.Δ- το τελευταίο διάστημα, έχουμε δεχτεί την συνεργασία βουλευτών.   Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ.   Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Και όλοι τους βέβαια, θα δοκιμαστούν, ζητώντας την ψήφο των πολιτών.   Άλλωστε ορισμένα αξιώματα δεν μπορεί να τα προσφέρει η αντιπολίτευση -αλλά μόνο η κυβέρνηση. Εκτός, πια, κι αν  και εσείς πιστεύετε πως είμαστε ήδη κυβέρνηση…  

Εσείς κάνατε κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Προσφέρατε ακόμη και υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση.  

Όλη η Ελλάδα τους ξέρει. Όλη η Ελλάδα βλέπει τι έλεγαν και πώς τα αλλάζουν τώρα.   Χωρίς να ντρέπονται ούτε αυτοί ούτε εσείς που νομιμοποιείτε αυτό το παζάρι. Γι’ αυτό και σας είπα ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Τσίπρα.    

Υπουργοποιείτε πολιτικό που σας αποκαλούσε ανοιχτά «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή». Και συναγελάζεστε με άλλους που σας αποκαλούσαν “τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης”.   Ενώ στηρίζεστε σε κάποιον που καταψήφισε τον προϋπολογισμό σας και έχει υποστηρίξει μομφή εναντίον σας.    

Αφού αποφασίσατε να στεγάσετε όλο τα παλαιό σύστημα, εκείνους που απέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τα απομεινάρια των λαθών της μεταπολίτευσης, πέφτετε, τώρα, ένα  σκαλί πιο κάτω.  

Δέχεστε να γίνεται η τρίτη, η τέταρτη ή και η πέμπτη στάση στα δρομολόγια του κάθε πολιτικού γυρολόγου. Καλό σας δρόμο, λοιπόν, και προσοχή στις στροφές.  

Και επειδή μας είπατε πολλές φορές και θα μας το πείτε και απόψε ότι δήθεν κάνετε το πατριωτικό σας καθήκον, ακούστε και αυτό:   Αν είχατε συναίσθηση των ευθυνών σας δεν θα κάνατε αυτούς τους χειρισμούς στο εθνικό θέμα.   Δεν θα το χρησιμοποιούσατε για να διχάσετε τους Έλληνες. Δεν θα το εργαλειοποιούσατε για κομματικούς λόγους. Κάνατε την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας.    

 Παίξατε συνειδητά με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους και αυτό δεν είναι πατριωτισμός! Τυχοδιωκτισμός είναι!  

Και κάτι ακόμα. Σήμερα, το Υπερταμείο που εσείς δημιουργήσατε για να εκχωρήσετε για 99 χρόνια την εθνική περιουσία - ωραίος πατριωτισμός - ζητάει προσφεύγοντας στο ΣτΕ να του μεταβιβαστούν τα ιστορικά μνημεία της χώρας.

  Πατριωτισμός και εκχώρηση των ιστορικών μνημείων της χώρας δεν πάνε μαζί, κύριε Τσίπρα! Αρκετή ζημιά κάνετε στο παρόν και το μέλλον της χώρας, σεβαστείτε τουλάχιστον το παρελθόν της!   Και κάτι ακόμα που αφορά συγκρίσεις.  Είχατε το θράσος χθες να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας.   Ακούστε με καλά λοιπόν.  Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του στον βουλευτή του. Εξάλλου είναι αντιπρόσωπός του.    

Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι οι απειλές, χυδαιότητες πόσο μάλλον οι βιαιοπραγίες.   

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι, και θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.   Αλλά ποιος είναι αυτό που μας ζητά και τα ρέστα; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα; Εσείς που χασκογελάγατε όταν προπηλάκιζαν βουλευτές μας;   Εσείς που  μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσολιάδες;   Εσείς που τυπώνατε αφίσες των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνια;   Που συναντιόσασταν με τη Χρυσή Αυγή στα μονοπάτια της βίας και των τραμπουκισμών;

  Εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα, που μας λέγατε ότι σημασία δεν έχει αν πέφτουν μολότοφ, αλλά προς ποια πλευρά  πέφτουν;     

  Θα σας το πω, όπως σας αξίζει να το ακούσετε. Υπήρξατε ο πολιτικός καθοδηγητής όλων αυτών των συμπεριφορών.  

Ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία και ότι αυτή η διάκριση εξαρτάται από τις προθέσεις αυτού που την ασκεί.   Έχετε τεράστια προσωπική ευθύνη για το τοξικό κλίμα που έζησε η χώρα και που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αναβιώσετε.   Όχι λοιπόν, μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς στη Νέα Δημοκρατία».  

Πρέσπες

Ξεκάθαρος για ακόμη μια φορά ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν αναφέρθηκε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών:

«Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.  

Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι και όλα σε αυτήν την αίθουσα και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.   Και μην διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.  

Ακόμα και να εξασφαλίσετε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, η κοινοβουλευτική σας ομάδα αριθμεί 145 βουλευτές, όχι 151. Θα είστε μια de facto κυβέρνηση μειοψηφίας.   

Και αυτό θα αντανακλάται στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής, διότι αυτό ορίζει το Σύνταγμα που οφείλετε επιτέλους να σεβαστείτε.   Καταλάβετε επιτέλους ότι σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή.   

Ο κοινοβουλευτισμός έχει τους δικούς του απαράβατους κανόνες. Δεν μπορεί να γίνει συνώνυμο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

Για Παπαδήμο και Αποστολάκη  

«Αντί να απαντήσετε για τους πολιτικούς γυρολόγους και τις συναλλαγές σας, μιλήσατε για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μία πετυχημένη κυβέρνηση που απολάμβανε της εμπιστοσύνης της Βουλής.  

Που είχε τη στήριξη τριών κομμάτων και 255 βουλευτών. Με επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη, που εγκατέλειψε την ασφάλεια της καριέρας του για να προσφέρει στον τόπο του.  

Και που, αργότερα, παρά λίγο να δολοφονηθεί από τρομοκράτες. Έμεινε επί μήνες τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Και εσείς δεν είχατε την ευαισθησία ως πρωθυπουργός να πάτε εκεί μια φορά ή να του πείτε έστω «περαστικά».

 Αυτές είναι οι μικρές συμπεριφορές που δείχνουν το μέγεθος κάθε πολιτικού άνδρα.        

 Και προσπαθήσατε, επίσης, να διαστρέψετε τα όσα είπα για την καινοφανή υπουργοποίηση εν ενεργεία στρατιωτικού.  

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του.     Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.   

Η κριτική μου αφορά πρωτίστως την δική σας απόφαση κ. Τσίπρα.   Τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε.  Όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων. Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός.   Όπως δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμβουλος του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής.  

Δεν καταλαβαίνετε προφανώς τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών, όπως και δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι άλλο κυβέρνηση και άλλο απόλυτη εξουσία.  

Ο νέος υπουργός Άμυνας, είναι πλέον πολιτικός. Και δέχθηκε να είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε αυτήν τη συγκυρία.   Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μας ενημερώσει εγκαίρως για την θέση του απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε, θα βάλει και ο ίδιος την υπογραφή του -ως υπουργός-   στις διαδικασίες ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.  

Ας μιλήσει, συνεπώς. Ας τοποθετηθεί δημοσίως. Και, βέβαια, ας εξηγήσει και στους Έλληνες ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών αεροσκαφών χθες πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδοθούν, λέει, τιμές στον κ. Καμμένο.   

Όποιος θέλει τέτοιες τιμές ας τις πληρώνει από την τσέπη του όχι από το δημόσιο ταμείο. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα