Την εκτίμηση ότι μετά την αποχώρηση του Καμμένου από την κυβέρνηση έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες «για διάλογο δύο 'όμορων χώρων' όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ» έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι πρέπει να επουλωθούν και τα τραύματα που υπάρχουν.

Η τοποθέτηση Κρεμαστινού έχει προκαλέσει ταραχή στο Κίνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι τα θέματα αυτά τα ξεκαθάρισε στην ομιλία της στη Βουλή η κυρία Γεννηματά.

««Τα ζητήματα αυτά τα ξεκαθάρισε στην ομιλία της στη Βουλή η κυρία Γεννηματά» ξεκαθάρισαν ο κ. Χρηστίδης και ο κ. Μαλέλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», ο βουλευτής ρωτήθηκε και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω, όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα. Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό 'Μακεδονία', η ονομασία θα είναι 'Βόρεια Μακεδονία', έχει όμως το μειονέκτημα -παρότι έχει γίνει ρηματική διαβεβαίωση πως η γλώσσα και η εθνότητα κτλ. θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε- ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα».

Ξεκαθάρισε, πάντως ότι η απόφαση που θα λάβει η ΚΟ θα πρέπει να γίνει «σεβαστή από όλους,  αυτός που δεν συντάσσεται, αυτομάτως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, όποιος κι αν είναι».

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό ισχύει και για τον κ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς «είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. Την απόφαση θα την πάρει η πρόεδρος του κόμματος, η κ. Γεννηματά».

Στελέχη του επικοινωνικού επιτελείου σημειώνουν ότι σε ότι αφορά την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός θα εναρμονιστεί με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Προέδρου.