Εκτός Κοινοβουλευτικλης Ομάδας του ΚΙΝΑΛ θέτει η Φώφη Γεννηματά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, δρομολογώντας ραγδαίες εξελίξεις και προκηρύσσει συνέδριο για τα τέλη Μαρτίου.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά το «ναι» της ΔΗΜΑΡ στην Συμφωνία των Πρεσπών που με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ, η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε άμεσα και έθεσε εκτός ΚΟ ΔΗΣΥ τον Θανάση Θεοχαρόπουλου και προκήρυξε κτακτο συνέδριο που θα είναι καταταστικό - πολιτικό, οι σύνεδροι θα εκλεγούν απευθείας από τη βάση ενώ, θα εκλέξει και όργανα, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα και βάζοντας τέλος στον πολυκομματικό του χαρακτήρα.

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».