Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς. Ο βουλευτής είχε από τις προηγούμενες μέρες εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόθεση του επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και άλλων βουλευτών να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε δήλωσή του, τονίζει ότι αποχωρεί με «λύπη» του από την ΚΟ του Ποταμιού και ανεξαρτητοποιείται.«Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Διαβάστε επίσης: Αντίδραση με «καρφιά» και παραλληλισμοί με Δανέλλη από το Ποτάμι

Δεν αποκλείεται το δρόμο του Γιώργου Αμυρά να ακολουθήσει και ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Από πού να ανεξαρτητοποιηθώ, αφού δεν υπάρχει ΚΟ» είπε ο ίδιος με τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΙ, ενώ πέταξε μία «βόμβα»: Μπορεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) να ενταχθεί στο Ποτάμι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει υπόγεια διαδρομή επαφών με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Ψαριανός είπε ότι αν δεν υπάρξει ένταξη βουλευτή στην ΚΟ, το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά συνέπεια δεν θα εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Πάντως, η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να διαψεύσει τα περί ένταξης Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι Ψαριανός και Αμυράς με κοινή ανακοίνωση το Σάββατο στο Facebook, είχαν αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να διαφοροποιηθούν και επίσημα από το Ποτάμι τονίζοντας ότι:

«Με το πολιτικο μαγειρειο που εχει στηθει απο τα Τσιπροτεχνεια με διαφορα Ρεταλια, Επιχειρηματιες, Υπηρεσιες και Αποκομματα, δηλωνουμε οτι αυτη η "προοδευτικη" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περιεργων και ετεροκλητων τυπων μάς βρισκει εντελως απεναντι. Ανεξαρτητως Συμφωνιων Πρεσπων, Σπετσων, Λειψων ή Ψαρρων. Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντευεται και κανει ασκησεις Ισαποστακισμου, σταση απαραδεκτη αυτη την ωρα.Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανιζεται παραπλεον προς τους ΤσιπροΠολακηδες μπορουμε να συναγουμε οτι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλεγει μια καθαρη σταση και διαλυεται. Δηλωνουμε και εκφραζουμε την απολυτη διαφωνια μας με την περιεργη, επαμφοτεριζουσα και αλλοπροσαλλη αυτη σταση του κομματος. Διατηρουμε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου μας και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.»