Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από την δήλωση του Γιώργου Αμυρά ότι ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι και ο Γρηγόρης Ψαριανός παρενέβη στον ΣΚΑΙ για να ρίξει μια βόμβα. Αρχικά ρωτήθηκε αν θα ακολουθήσει το δρόμο του Αμυρά: «Από πού να ανεξαρτητοποιηθώ, αφού δεν υπάρχει ΚΟ» απάντησε και συμπλήρωσε ότι μπορεί ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (διεγράφη από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) να ενταχθεί στο Ποτάμι.

Υποστήριξε ότι υπάρχει επικοινωνία του κ. Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι ίσως γίνει μέχρι το απόγευμα για να μπορέσει το Ποτάμι να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου θα εισαχθεί προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως, η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να διαψεύσει τα σενάρια περί ένταξης του Θ.Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιώργος Αμυράς όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός με κοινή ανακοίνωση το Σάββατο στο Facebook, είχαν αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να διαφοροποιηθούν και επίσημα από το Ποτάμι τονίζοντας ότι:

«Με το πολιτικο μαγειρειο που εχει στηθει απο τα Τσιπροτεχνεια με διαφορα Ρεταλια, Επιχειρηματιες, Υπηρεσιες και Αποκομματα, δηλωνουμε οτι αυτη η "προοδευτικη" ΣΥΡΙΖΟΣΥΜΜΑΧΙΑ περιεργων και ετεροκλητων τυπων μάς βρισκει εντελως απεναντι. Ανεξαρτητως Συμφωνιων Πρεσπων, Σπετσων, Λειψων ή Ψαρρων. Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ταλαντευεται και κανει ασκησεις Ισαποστακισμου, σταση απαραδεκτη αυτη την ωρα.Και επειδη ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ π α λ ι εμφανιζεται παραπλεον προς τους ΤσιπροΠολακηδες μπορουμε να συναγουμε οτι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν επιλεγει μια καθαρη σταση και διαλυεται. Δηλωνουμε και εκφραζουμε την απολυτη διαφωνια μας με την περιεργη, επαμφοτεριζουσα και αλλοπροσαλλη αυτη σταση του κομματος. Διατηρουμε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου μας και του επαναπροσδιορισμού της σχεσης μας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.»