Οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για εκτροπή μετά την απόφαση του Νίκου Βούτση να να ορίσει τον Σπύρο Δανέλλη ως μέλος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, είχε αποτέλεσμα να πάρει πίσω την παραπάνω απόφαση, χωρίς όμως να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η θέση στην Επιτροπή που θα συζυτήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα κληρωθεί κατόπιν κλήρωσης, μεταξύ των κυρίων Δανέλλη, Ψαριανού και Μαυρωτά.

Εκείνοι που τελικά κληρώθηκαν ήταν ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Η απόφαση

«Τοποθετούμε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τον Ανεξάρτητο Βουλευτή, κ. Σπυρίδωνα Δανέλλη», αναφέρει σχετικά η απόφαση του Νίκου Βούτση, η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στη Νέα Δημοκρατία.

Η αντίδραση

«Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, πέραν της κλήρωσης για την αντιπροσώπευση των ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή». Αυτό τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Νίκου Βούτση, να κάνει δεκτή την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Δανέλλη να συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που θα συζητήσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.