Για τη δήλωση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς πως η διαδικασία στη γείτονα έγινε με βάση τα συμφωνηθέντα και την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ρωτήθηκε ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε ότι δεν έχει καμιά απολύτως αξία και πως κανείς, όσο σπουδαίος και αν είναι, δεν μπορεί να προσδώσει νομιμότητα σε Συνθήκες.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Γεροπετρίτης εξέφρασε σειρά ενστάσεων για την διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνικη πλευρά με βάση τόσο τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια αλλά και τη ρηματική διακοίνωση. 

«Καλούμαστε να αποφασίσουμε επί ενός μη υπαρκτού Συντάγματος», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και εξήγησε ότι τα κεφάλαια του Συντάγματος που έχουν αλλάξει, είναι υπό αίρεση και δεν θα τεθούν σε ισχύ αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία από την ελληνική Βουλή.

«Δεν έχει ικανοποιηθεί τίποτα. Δεν ισχύει τίποτα αν δεν κυρώσουμε εμείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι το γεγονός είναι σε αντίθεση με την πρόβλεψη της Συνθήκης των Πρεσπών πως η Ελλάδα δεν θα εκκινήσει διαδικασία κύρωσης πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή θα έπρεπε να έχει κατατεθεί στη Βουλή ένα ενιαίο, κωδικοποιημένο κείμενο «για να δουν οι βουλευτές αν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του ονόματος και την απάλειψη του αλυτρωτισμού, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να γίνει».

«Η βουλή καλείται να ψηφίσει ότι δίνει λευκή επιταγή για το πως έχει τροποποιηθεί αλλά και για το πως θα ερμηνευθεί το Σύνταγμα», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και χαρακτήρισε αρκετές από τις τροποποιήσεις, «άκομψες και κακότεχνες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση όφειλε να απαντήσει στη ρηματική ανακοίνωση των Σκοπίων ζητώντας διευκρινήσεις και εν συνεχεία να καταθέσει ένα ενιαίο κείμενο στο ελληνικό κοινοβούλιο.