Στην απόφαση να μην καταθέσει τελικά πρόταση δυσπιστίας οδηγείται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr.

Στην Πειραιώς τις τελευταίες ώρες επικρατούσε  «πυρετός» συσκέψεων καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι επιτελείς του θέλησαν  να ζυγίζουν τα «υπέρ» και τα «κατά» μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προκειμένου να μπλοκάρει την Συμφωνία. Σημειώνεται ότι η ΝΔ επιμένει ότι η Συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα.   

Ωστόσο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν έλειψαν και οι προβληματισμοί των πιο… ψύχραιμων φωνών που επέμεναν ότι ΝΔ θα βρισκόταν προ τετελεσμένων γεγονότων αφού η πρόταση δυσπιστίας δεν θα μπορούσε να υπερψηφιστεί, με αποτέλεσμα η ΝΔ να μετράει μια ήττα, ενώ η κυβέρνηση μέσα σε μία εβδομάδα να έχει πάρει δύο φορές ψήφο εμπιστοσύνης.

Παρ’ ότι και ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνουν από χθες ότι θα ψηφίσουν την πρόταση μομφής της ΝΔ, εφόσον αυτή κατατεθεί και πάλι οι υπολογισμοί των ψήφων δεν φτάνουν για να υπερψηφιστεί η πρόταση και να περάσει.

Το αποτέλεσμα, πέρα από την διήμερη καθυστέρηση, θα ήταν όπως πολλοί εκτιμούσαν να δοθεί και περαιτέρω χρόνος σε ένα νέο σόου από τον Πάνο Καμμένο.