Στα Παραπολιτικά 90, 1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη μίλησε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.


Όπως εξήγησε ο Μάκης Βορίδης σχετικά με την απόφαση του κόμματος να μην προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είπε πως : «Γίνεται στάθμιση διαφόρων παραγόντων που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει». Αρνήθηκε ωστόσο να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα πριν υπάρξει τελική τοποθέτηση από τη ΝΔ όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.
«Παρ’ όλα αυτά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε την κυβέρνηση με τη μομφή» συμπλήρωσε ο Μάκης Βορίδης.


Για το κείμενο των συνταγματικών αλλαγών της ΠΓΔΜ που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Μάκης Βορίδης είπε:
«Το πρωί μας είπε κάτι συγκλονιστικό: Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει υπό την αίρεση πως η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει τη συμφωνία σε αντίθεση με ότι διέδιδε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με πιο απλά λόγια το σύνταγμα των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει πράγμα που από μόνο του συνιστά παραβίαση της συμφωνίας. Επίσης στη ρηματική διακοίνωση υπάρχει η διατύπωση «μακεδονικού λαού».


Σχετικά με την παραίτηση Αγγελή, ο κ. Βορίδης είπε: Το θέμα που θίγετε είναι τεράστιο θέμα για εμάς. Πρόκειται για τον τρίτο δικαστικό λειτουργό που παραιτήθηκε για την ίδια υπόθεση. Έχει φανεί πως εδώ κάτι γίνεται, κάτι υπάρχει και εννοώ πως υπάρχει παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης» είπε καταλήγοντας ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.