Ένα προσωπικό δράμα έπαιξε με μεγάλη επιτυχία ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής ο οποίος με τρεμάμενη φωνή είπε ότι ίσως είναι τελευταία φορά που μιλάει στη Βουλή ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφού όπως υποστήριξε, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ένα κόμμα μπορεί να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα όταν όλοι του οι βουλευτές έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς που προσχώρησε πρόσφατα στους ΑΝΕΛ, δεν έχει εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα και έχοντας παράλληλα ως δεδομένο πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα παραιτηθεί μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ο επόμενος επιλαχών για την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου είναι ο Τέρενς Κουίκ που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο «θα ανταλλάξει την έδρα του με την υπουργοποίησή του από τον Αλέξη Τσίπρα». Έτσι οι ΑΝΕΛ θα μείνουν με 4 βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα πράγμα που δε τους δίνει το δικαίωμα να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Τέλος, Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα υποστήριξε πως «έπιασε» τον πρόεδρο της Βουλής να ενημερώνεται σχετικά από κάποιο δημοσιογράφο εκτός της αίθουσας. Επίσης, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε για αχαριστία τον Αλέξη Τσίπρα.