Στη Βουλή γράφτηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, η τελευταία πράξη του δράματος, το οποίο λέγεται «Συμφωνία των Πρεσπών»

Η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε με το «ναι» των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ προθύμων.

Το πρώτο «ναι» ήρθε από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Ναι» ψήφισαν επίσης ο Σπύρος Λυκούδης η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Δανέλλης

«Οχι» ψήφισε ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός, «παρών».

Παρά τη διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που εκφράστηκε με μαζικά συλλαλητήρια, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, 153 «πρόθυμοι» κύρωσαν με την ψήφο τους τη Συμφωνία των Πρεσπών που παραχωρεί για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας επισήμως το όνομα «Μακεδονία», στην ΠΓΔΜ και της δίνει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Πρόκειται για μια συμφωνία που ήδη οι Σκοπιανοί παραβίασαν, μέσω της ρηματικής διακοίνωσης, αλλάζοντας την χρονική σειρά των γεγονότων, που είχε προαποφασιστεί!

Μητσοτάκης: Δύσκολη και στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα

Σήμερα είναι μία δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ 

«H κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε

Το tweet του Τουσκ για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σχολίασε την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσής της από το ελληνικό κοινοβούλιο. 

Πανδαιμόνιο με τη Χρυσή Αυγή στην ψηφοφορία για τις «Πρέσπες»

Μόλις έφτασε η σειρά του Κώστα Μπαρμπαρούση να ψηφίσει, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε «όχι στην προδοσία» και βγήκε από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον κάλεσε να επιστρέψει για να ξαναψηφίσει, καθώς δεν προβλέπεται ψήφος με σχόλιο και μάλιστα όταν αυτό περιλαμβάνει ισχυρισμούς περί προδοσίας.

Σήκωσε πανό ο Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή

Ο Γιάννης Σαρίδης, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, σήκωσε πανό στη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Άγριο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στη Βουλή

Νωρίτερα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν και σήμερα άγριο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση, αποκαλώντας την συμφωνία εθνική ήττα.