To «φιλί της ζωής» φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να δώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ τουλάχιστον μέχρι μέχρι την ψήφιση του πρωτοκόλλου του ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή.
Σε αντίθεση με ότι δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, περί παραίτησης του αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εντούτοις φαίνεται πως το ξανασκέφτεται και μεταθέτει την παραίτησή του για μετά την ψήφιση και του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


Με αυτό τον τρόπο δίνει πολύτιμο χρόνο στους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο προκειμένου ο πρώην υπουργός Άμυνας να διατηρήσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια.


Αίσθηση προκάλεσε το παραπάνω γεγονός στη Βουλή


Το ότι άλλαξε τόσο γρήγορα γνώμη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή, όταν έγινε γνωστό καθώς υπενθυμίζεται από χθες ο Πάνος Καμμένος απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για πραξικόπημα για να τον αφήσουν αρχηγό χωρίς (κοινοβουλευτικό) κόμμα.


«’Iσως μιλάω για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Βούτσης επεξεργάζονται τη διάλυση του κόμματος, όπως έγινε με το Ποτάμι», είπε από το βήμα της βουλής. Αρχισε μάλιστα και τις έμμεσες απειλές για αποκαλύψεις, αφού κατήγγειλε ότι το περιβάλλον του πρωθυπουργού κάνει παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis. Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν αντίδραση στη ΝΔ, η οποία ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.