Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαπέλυσε, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να παρουσιάζει σκόπιμα τη Νέα Δημοκρατία ως ένα ακροδεξιό κόμμα. «Θεώρησα ότι έπρεπε να εξηγήσω στους συναδέλφους και στον ΣΥΡΙΖΑ τι είμαστε. Γιατί τους βολεύει να λένε ότι δεν είμαστε αυτό που είμαστε, να μας περιγράφουν σαν κάτι άλλο, σαν “ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές” κλπ. Εμείς δεν είμαστε αυτό το πράγμα. Ούτε με τον παρόντα αρχηγό ούτε διαχρονικά ήμασταν αυτό το πράγμα. Η κυρίαρχη τάση μέσα σε αυτό το κόμμα είναι μια κεντροδεξιά τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου, με προσέγγιση στα λαϊκά στρώματα», σημείωσε.

Συμπλήρωσε δε, πως «η αντίληψή μας για το Μακεδονικό είναι μια αντίληψη βαθιά πατριωτική. Δεν είναι μια αμυντική κραυγή ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος το οποίο δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Αυτή είναι και η “γραμμή” που υπηρετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Βασίλη Λεβέντη για διενέργεια δημοψηφίσματος, σχολίασε: «Δεν προβλέπεται δημοψήφισμα για τέτοια θέματα και κατά την άποψή μου ορθώς. Εμείς διαφωνούμε ξεκάθαρα με τη Συμφωνία αλλά βλέπουμε και πού κατάντησε η Αγγλία, μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα, με τα δημοψηφίσματα. Είναι τρία χρόνια που δεν ξέρει πού πατάει και πού στέκεται».

Μάλιστα, επισήμανε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τις συνταγματικές αρμοδιότητες που έχει. Ούτε μπορούμε να του δώσουμε ούτε να του φορτώσουμε άλλες».

Για τις δηλώσεις του αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, είπε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εγώ δεν ήμουν στη Βουλή απλώς ως Βουλευτής. Είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κόμματος και αρχηγού. Με ορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δια του στόματός μου όταν μιλώ, μιλώ σαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όχι ως Βουλευτής. “Μιλάει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άρα, η τοποθέτησή μου για τη Χρυσή Αυγή ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό δε με κάνει ούτε “δελφίνο” ούτε επικεφαλής τάσης και ομάδος. Είναι η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κυριάκου Μητσοτάκη».