Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ακρωτηριάστηκε η ιστορία μας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

«Τελικά κανείς δεν μας εξήγησε γιατί αυτή η βιασύνη και ποιο ήταν το όφελος της Ελλάδας έναντι όλων αυτών των πρόσκαιρων πλειοψηφιών που είδαμε όλοι και παρατηρήσαμε φεύγανε βουλευτές, ερχόντουσαν βουλευτές για να βγει το μαγικό νούμερο και να πουν τους γείτονές μας Μακεδόνες. Θεωρώ ότι είναι θλιβερό, είναι στενάχωρο και η ιστορία νομίζω θα αναδείξει ότι όσοι συμβάλλανε σε αυτό θα έχουν την μαύρη κηλίδα από αυτή την ίδια την ιστορία.»

Σε ερώτηση για το αν τελικά κατατέθηκε η μήνυση για τη χρήση χημικών στο τελευταίο συλλαλητήριο, ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι σήμερα κατετέθη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα. «Είναι λυπηρό ότι αυτό συνέβη σε μια κυβέρνηση όπου ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε αναφερθεί πριν λίγα χρόνια ότι όλες αυτές οι ουσίες είναι τοξικές και έχουν σημαντική επιβάρυνση και για τους ανθρώπους που έχουν χρόνια αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα. Οτιδήποτε αφορά τη δημόσια υγεία μάς βρίσκει ιδιαίτερα ευαίσθητους, γιατί όλα αυτά που δεν συμβαίνουν στην Ευρώπη δεν μπορεί να συμβαίνουν τα πιο αρνητικά στην Ελλάδα.»

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Πατούλης εξήγησε: «Θα πρέπει ο κάθε ένας πολίτης να καταλάβει ότι τουλάχιστον για το θέμα των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών ότι ψηφίζει σχετίζεται με την ίδια τους τη ζωή και δεν έχει πολιτικά ή κομματικά χαρακτηριστικά. Έχει άξιους που μπορεί να έχουν την εμπειρία, να έχουν τη διάθεση, να έχουν τη γνώση, τις διασυνδέσεις στην κοινωνία, να μπορούν να διαθέσουν τον εαυτό τους για να κάνουν την επανεκκίνηση στην παθογένεια. Όλα αυτά θα πρέπει εμείς να δώσουμε να τα καταλάβουν οι πολίτες.»

Αναφορικά με την πολιτική προστασία της Αττικής: «Είναι αδιανόητο ο μεγαλύτερος αυτοδιοικητικός φορέας της χώρας που είναι η μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής να μην έχει το σημαντικότερο προληπτικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ο οποίος να βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους δήμους και να προλαμβάνει πράγματα. Είναι ατυχία αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει πολιτική προστασία κατ’ ούσίαν της Περιφέρειας Αττικής, αυτό που υπάρχει είναι κάποιοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί σε κάποιους εργολάβους που έχουν κάτι υδροφόρες και κάποια μηχανήματα οι οποίοι ποτέ δεν έχουν κάνει ένα στρατηγικό σχεδιασμό, ποτέ δεν έχουν κάνει μια εικονική πραγματικότητα αντιμετώπισης αν συμβεί τι θα κάνουν. Και αυτό το είδα και στην Μάνδρα όπου είδα δεκάδες υδροφόρες στημένες χωρίς κανείς να τους δίνει καμία εντολή και οι άνθρωποι δεν ξέραν τι να κάνουν απλώς πληρώθηκαν για την παρουσία τους και προφανώς στο Μάτι στο οποίο δεν ξέρω τι θα πει το δικαστήριο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι όταν υπήρχε από το πρωί φωτιά σε άλλο σημείο της Αττικής, όταν υπήρχε φωτιά στην Πεντέλη θα έπρεπε αμέσως η επιτροπή και το συμβούλιο της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας να βρίσκεται σε συνεχή σύσκεψη και οργάνωση του κρατιδίου της παίρνοντας υπουργούς, γενικούς γραμματείς πολιτικής προστασίας και οργανώνοντας τις πόλεις. Αυτό δεν συνέβη.

Από την επόμενη ημέρα από την στιγμή που η επιλογή του κόσμου θα είναι να αναλάβουμε εμείς τις τύχες του κυβερνείου που λέγεται Αττική αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι να συντονίσουμε τους 66 δήμους σε μια μόνιμη επιτροπή συντονισμού, η Περιφέρεια με τους δήμους μια φορά το δίμηνο τουλάχιστον η συνεδρίαση ώστε όλοι μαζί να κάνουμε έναν ισότιμο τρόπο λειτουργίας, διαχείρισης και τελικά έργων τα οποία είναι απαραίτητα για όλους τους πολίτες της Αττικής και όχι μονομερώς όπως γίνεται σήμερα.»