Με «θερμή υποδοχή» δέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του για τα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι ύψωσαν πανό με σύνθημα «Καμία απόλυση - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού» και «μπλόκαραν» την είσοδο του υπουργού στο νοσοκομείο ζητώντας λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο. «Δώστε λεφτά για πρόνοια υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» ήταν το σύνθημα που μονοπώλησε ενώ συνεχίστηκε και μέσα στο νοσοκομείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνομίλησε με τους εργαζομένους. «Δεν έχω ανάγκη προστασίας», φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος συνέστησε ηρεμία απευθυνόμενος στο παραταγμένο πλήθος σημειώνοντας ότι δεν θα φύγει κανείς ενώ συμπλήρωσε «Αυτή η κυβέρνηση βάζει, δε βγάζει».

Ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Βρυσαλης ανέφερε: «Αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση. Θέλουμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους».