«Καλοδεχούμενη η αύξηση του μισθού αλλά έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα, την 1-1-2017, σύμφωνα με τον νόμο», δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι η συγκεκριμένη διάταξη αποφορά νόμο που έχει ψηφιστεί το 2013 από την ΝΔ.

«Όταν ήμουν υπουργός και έφερα αυτή την διάταξη, με αυτόν τον νέο τρόπο αύξησης του μισθού, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για “νόμο- γαλέρα”, ”νόμο Βρούτση που φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα”, “εργασιακή κατάντια”. Όλα αυτά τα έλεγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό τον καταψήφισαν και έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καταγγέλλοντας με πανό και είχαν κατεβάσει όλα τα συνδικάτα και τα σωματεία εναντίον της τότε κυβέρνησης Σαμαρά», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

Κατά τον κ. Βρούτση, «πέρασαν τα χρόνια, κληρονόμησαν τον νόμο και έρχεται σήμερα να τον εφαρμόσει και δίνει 11% αύξηση. Δεν έρχεται νομοσχέδιο. Είναι απόφαση υπουργικού συμβουλίου».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ένσταση από την Ν.Δ. και είναι καλοδεχούμενη η αύξηση του μισθού, επέμεινε ωστόσο ότι έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα γιατί –όπως εξήγησε- ο νόμος στο άρθρο 103 στην παράγραφο Β’ λέει ότι η εφαρμογή έπρεπε να γίνει 1.1.2017.

«Ρωτάω γιατί δεν έγινε. Με ποιανού ευθύνη;», διερωτήθηκε ο κ. Βρούτσης.