Διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ. Το διάλογο (στα αγγλικά) παρακολουθούσε και ο Νίκος Αναστασιάδης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς λαϊκιστές». Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει εξάλλου ο πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στην Αυγή λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο όταν και είχε δηλώσει «φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο».

Ο Γάλλος πρόεδρος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα για τον αριθμό των διαδηλωτών. Εκεί ο πρωθυπουργός χάθηκε στα αγγλικά του: Ενώ προσπαθεί να πει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018 με 70.000 διαδηλωτές, επειδή αντιλαμβάνεται ότι η προφορά του δεν είναι καλή, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 (seventeen thousand) αλλά 70.000 (seventy thousand).

Σπεύδει να το κάνει και σαφέστερο: «seven zero» (επτά μηδέν).

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια εκφράζεται εμμέσως με υποτιμητικό τρόπο για όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» ακούγεται να απαντά χαμογελώντας «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκουν κριτική με το μυαλό τους». 

Πάντως το drone αποκαλύπτει τον κόσμο στο συλλαλητήριο: