Την πεποίθησή του ότι ο νόμος για την απαγόρευση καπνίσματος πρέπει να εφαρμοστεί παντού, εξέφρασε ο κ. Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων,

«Είναι λάθος το ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος του τσιγάρου και ακόμα μεγαλύτερο λάθος ότι κρατάμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πρέπει να εφαρμοστεί παντού, σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος.

«Βεβαίως υπάρχουν μαγαζιά που αντιδρούν και που δε θέλουν καθόλου αυτό το νόμο, υπάρχουν όμως και μαγαζιά που λένε «εγώ αφήνω τον κόσμο να καπνίσει διότι καπνίζουν στο διπλανό, σταμάτα τον διπλανό για να σταματήσω κι εγώ». Και αυτό πρέπει να γίνει, να σταματήσει παντού. Χωρίς “ναι μεν αλλά”. Ακόμα και οι καπνιστές πλέον πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος δε, για το τι είδους ανθρώπους αναζητά στο ψηφοδέλτιό του απάντησε «Θέλουμε ανθρώπους που θ’ αγαπάνε την Αθήνα, θα έχουν δεξιότητες, δηλαδή θα ξέρουν ή μια γειτονιά πολύ καλά ή να λύσουν κάποιο πρόβλημα πολύ καλά και θα είναι έτοιμοι να κατεβούν στο δρόμο κι όχι να είναι κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους. Αυτά είναι τρία χαρακτηριστικά που η επόμενη Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει σε όλα τα επίπεδα, αλλιώς κινδυνεύει να κάνει τα ίδια λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν.