Στα λεγόμενα «δυναμικά κοινά» προσαρμόζει -εκτός των άλλων- η Ν.Δ. την τακτική της για το διάστημα που ακολουθεί την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο πιο εφικτός από ποτέ στόχος της αυτοδυναμίας περνά ξεκάθαρα μέσω της προσέλκυσης νέων ανθρώπων στις κάλπες, οι οποίοι θα ενστερνιστούν το σχέδιό μας για το μέλλον».

Με δεδομένα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν ότι η Ν.Δ. προπορεύεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ιδιαίτερα στη δεξαμενή των 40 και άνω, όπου καταγράφεται και η μεγαλύτερη υπεροχή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού πρόκειται για τα μέλη του εκλογικού σώματος που προσέρχονται σταθερά στις αναμετρήσεις), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται, αφενός, στην αύξηση της διαφοράς στις μικρότερες ηλικίες και, αφετέρου, στην ανάγκη να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι άνθρωποι (κάτω των 30) όχι μόνο να ψηφίσουν στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και να συμπορευθούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου, πέραν των σχετικών προγραμματικών εξαγγελιών και της ανανέωσης των ψηφοδελτίων με την επικείμενη ανακοίνωση των πρωτοεμφανιζόμενων «γαλάζιων» υποψηφίων, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 35 με 37 έτη, στην Πειραιώς επεξεργάζονται ένα νέο πλάνο δράσεων και επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στη νεολαία.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται απευθείας συναντήσεις του προέδρου της Ν.Δ. με ανέργους 25-35 ετών, συζητήσεις με νέους επιχειρηματίες που αναδείχθηκαν στη διάρκεια της κρίσης, αλλά και συνέργειες με στελέχη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με κεντρικούς άξονες την επαγγελματική αποκατάσταση και τον προσανατολισμό, αλλά και την ενημέρωση για τις γενικότερες ανάγκες της αγοράς.

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο των επισκέψεων που θα πραγματοποιεί στο εξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανά την επικράτεια για τη στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών που έχουν πάρει το «γαλάζιο» χρίσμα.