Μεταξύ των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές εκλογές και που επίσημα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται και του Φίλιππου Φόρτωμα, στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Τηνιακός κ. Φόρτωμας θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κυκλάδων και το όνομα του βρίσκεται στην πρώτη λίστα με τις υποψηφιότητες που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του naxostimes.gr.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ξεκινάμε επίσημα έναν όμορφο αγώνα. Έναν αγώνα για την Ελλάδα και για τις Κυκλάδες. Αποτελεί για εμένα τιμή και ευθύνη να είμαι ένα από τα νέα πρόσωπα που επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη Νέα Δημοκρατία και να προσωποποιήσουν το αίτημα να τα αλλάξουμε όλα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του. Στις Κυκλάδες έχουμε πετύχει να μη μας χωρίζει ακόμα και η πιο φουρτουνιασμένη θάλασσα. Και αυτό χάρη σε αυτά που μας ενώνουν: Τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, τη μεταξύ μας συνεργασία. Και είναι η γεφύρωση όσων μας χωρίζουν αυτό που έχει σήμερα πιο πολλή ανάγκη από ποτέ η πατρίδα μας. Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες, Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία που χρειάζεται ο τόπος. Μαζί θα φέρουμε στα νησιά μας άνεμο ανανέωσης, ελπίδας, ανάπτυξης και προοπτικής. Μαζί θα φέρουμε ξανά την πατρίδα μας στο λιμάνι της κανονικότητας και της  ομαλότητας. Μαζί, διότι κανείς δεν περισσεύει στο προσκλητήριο για τις Κυκλάδες.»