Την ώρα που ο πρωθυπουργός θέλει να φτιάξει το προοδευτικό μέτωπο και έχει δώσει τα ρέστα του για να ενταχθεί στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, ως μήνυμα-ράπισμα προς το κόμμα του, αποτελούν οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού Σάντσεθ που αποκάλεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας «τύραννο».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη συνάντηση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Δομίνικο και είχε συνομιλίες με αντιπάλους του μπολιβαρικού καθεστώτος.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παϊς», «Η κρίση στη Βενεζουέλα μονοπωλεί το επίσημο ταξίδι του Ισπανού πρωθυπουργού, στη Λατινική Αμερική».

«Είμαστε σοσιαλιστές επειδή υπερασπιζόμαστε την ελευθερία. Όποιος απαντά με σφαίρες και φυλακή στην επιθυμία για ελευθερία και δημοκρατία δεν είναι σοσιαλιστής, είναι τύραννος. Οι πολίτες της Βενεζουέλας πρέπει να αισθάνονται την υποστήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», δήλωσε ο Ισπανός ηγέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκτεθεί στη διεθνή κοινή γνώμη μετά την καταδίκη της στάσης του από τον Γκουαϊδό, πρόεδρο της εκλεγμένης Βουλής, ο οποίος αναγνωρίζεται από πολλές κυβερνήσεις σαν ο νόμιμος ηγέτης της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό ζήτησε από τον Τσίπρα να σταματήσει να υπερασπίζεται τον δικτάτορα Μαδούρο και να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν τη Βενεζουέλα για να δει πώς ζει ο κόσμος με κατώτατο μισθό τρία δολάρια τον μήνα.

Ιndependent στον Τσίπρα για Μαδούρο: Ξεχνά την χούντα και στηρίζει Μαδούρο

Την ίδια στιγμή, πυρά κατά Αλέξη Τσίπρα για την στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο εξαπέλυσε ο πρώην υπουργ’ός της κυβέρνησης Μπλερ Denis MacShane.

«Τι στο καλό συμβαίνει με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που έζησε υπό μια αχρεία, σκληρή, διεφθαρμένη δεξιά χούντα το 1967-1974, στέλνει μηνύματα στήριξης και σε μια άσχημη, διεφθαρμένη δικτατορία στη Βενεζουέλα;», τονίζει στον πρόλογο του άρθρου του στην εφημερίδα Independent.