To σενάριο προσχώρησης στην κυβερνητική πλειοψηφία των έξι βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, «θα μελετηθεί, αν χρειαστεί», είπε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.   Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (News 24/7) o υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη βουλή και πρόσθεσε«θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι που έδωσαν την πλειοψηφία- κουρελού στην κυβέρνηση είναι οι Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανέλλης, Ελενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης.  

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Βερναρδάκης σχετικά με τον κανονισμό της βουλής δήλωσε ότι «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» και πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.  

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για ηθική στην πολιτική.  

Για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινεκ άτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε. «Δεν υποτιμουμε ουτε λοιδωρουμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πεσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.  

Για το ΚΙΝΑΛ: Ο Χριστόφος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέντατι στη ΝΔ. Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλδημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.