Στην Αγία Σοφία ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος. Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την Μπέτυ Μπαζιάνα, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου,τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μ.Μπόλαρη.

 

  

 Η επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στη συνέχεια μετέβη στην Χάλκη, όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή. Ο Αλεξης Τσίπρας παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και τους οδήγησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή και τη βιβλιοθήκη της.

Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ.