Με δέκα μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του Βεργίνα ΤV. Από τις απαντήσεις προκύπτει, επίσης, ότι μόλις το 12,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο (ποσοστό 48%) ενώ στη σύγκριση μεταξύ των δύο συν-κυβερνήσεων των τελευταίων ετών η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κρίνεται καλύτερη από ποσοστό 30% των ερωτηθέντων σε σύγκριση με 23% των πολιτών που θεωρούν καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές το 31,5% θα ψήφιζε ΝΔ και το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ. Η επόμενη βουλή θα είναι εξακομματική καθώς στην τρίτη θέση με ποσοστό 6.4% καταγράφεται η Χ.Α , με 5.5% το ΚΚΕ, με 5.2% το ΚΙΝ.ΑΛ ενώ με αναγωγή, στη Βουλή εισέρχεται και η «Ελληνική Λύση».

Εκτός, του κοινοβουλίου, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βρίσκονται οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μόλις το 12,6% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την καλύτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα.