Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ που αγγίζει ωστόσο τα όρια της παρωδίας παίρνει το θέμα των «εκβιασμών» που κατήγγειλε ότι δέχτηκε μέσω sms ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος που βλέπει την Κοινοβουλευτική του ομάδα να διαλύεται και ο ίδιος να βρίσκεται πολιτικά απομονωμένος και από τους ίδιους τους βουλευτές του, οδηγείται σε κινήσεις πανικού, προκειμένου να βρει τον «πέμπτο» βουλευτή που θα σώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και θα διασώσει τα προνόμια που απολαμβάνει ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτό όμως  που φοβάται περισσότερο ο Πάνος Καμμένος είναι η έλλειψη χρόνου προκειμένου να έχει την ευκαιρία να κάνει την «επαναστατική του γυμναστική» και να απευθυνθεί σε όσους ψηφοφόρους ακόμη μπορεί να επηρεάσει.

Αν χάσει το προνόμιο του αρχηγού της ΚΟ, θα χάσει και την άνεση χρόνου και ομιλίας στη Βουλή, απ’ όπου βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα σόου του. Οι εξελίξεις στους ΑΝΕΛ σήμερα αναμένεται να είναι ραγδαίες αφού ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου έχει δεσμευτεί πως τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσει στη Βουλή αφού μιλήσει, καλώντας το πρωθυπουργό να είναι παρών.      

«Έκαψε» το πιο εφικτό σενάριο

Οι εξελίξεις μετά την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Νικολόπουλος στον Πάνο Καμμένο για τα μηνύματα που έλαβε και σύμφωνα με τον ίδιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον εκβίασε, γιατί δεν παραδίδει την έδρα του, προκειμένου να διασωθούν Κοινοβουλευτικά οι ΑΝΕΛ, είναι ραγδαίες. Από τους ΑΝΕΛ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα μηνύματα που αντάλλαξαν Καμμένος και Νικολόπουλος, στα οποία φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος προειδοποιεί με αποκαλύψεις στη Βουλή για site του κ. Νικολόπουλου, που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις.

Ωστόσο όπως επιμένουν από το κόμμα των ΑΝΕΛ, αυτό δεν αποτελεί εκβιασμό, αλλά … προειδοποίηση.

Η πίεση του χρόνου για τον Πάνο Καμμένο γίνεται τώρα πια ανελέητη καθώς ακόμη και οι εξελίξεις στο θέμα της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, επισπεύδονται και μάλιστα με δική του «πρωτοβουλία» αφού από την πίεση που νιώθει οδηγείται σε σοβαρές παρατυπίες και λάθη, όπως τα sms που έστειλε στον κ. Νικολόπουλο.

Να σημειωθεί ότι από χθες τα σενάρια που μιλούσαν για ενδεχόμενη προσπάθεια διάσωσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ανέφεραν το σενάριο παραίτησης και παράδοσης της έδρας του κ. Νικολόπουλου, ως το πιο πιθανό σενάριο, το οποίο φυσικά… έκαψε ο Πάνος Καμμένος με τον παρορμητισμό του.  

Αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Το «όχι» του Νικολόπουλου που εξαγρίωσε τον Πάνο Καμμένο και τον οδήγησε σε νέα… γκάφα, επιλέγοντας τακτικές που θυμίζουν αμερικάνικο νότο, επίσπευσε την αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Επόμενη, ενδεχόμενη λύση, είναι οι ελπίδες που τρέφει ο Πάνος Καμμένος για την διάσωση της ΚΟ του, έστω και στο παρά πέντε, από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή στον Τέρενς Κουίκ.

Το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός είναι ότι ο Κουίκ είναι ο 151ος με τον οποίο εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη και αν παραχωρήσει την έδρα στους ΑΝΕΛ θα μείνει με 150.

Διαφορετικά θα πρέπει  από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ να πειστεί κάποιος να επιστρέψει για να διατηρηθεί η πεντάδα που απαιτείται για την διατήρηση της ΚΟ με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, όπως αποφάνθηκε και το Επιστημονικό Συμβούλιο, αποκλείεται.    

Αγωνία στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν με αγωνία την σημερινή τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή καθώς ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, αναμένεται να ξεσπαθώσει και πάλι εναντίον όλων, κάνοντας ένα από τα γνωστά του σόου, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα είναι και μια από την τελευταία παράσταση του Πάνου Καμμένου, ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στο θέμα της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με αμηχανία ο πρωθυπουργός άκουγε τον πρώην υπουργό Άμυνας να τον κατηγορεί πως επιχειρείται η διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.