«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την πρόταση για είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Κάθε μέρα νομίζουμε ότι δεν πάει πιο κάτω και μας διαψεύδουν. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί κάτω από το τραπέζι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «με δανεικές ψήφους από τον κ. Καμμένο, ο οποίος παίζει το ίδιο θέατρο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι την άνοιξη, όταν ο ίδιος έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία που ανέτρεπε όσα είχαν αποφασίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». «Ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το τελευταίο στάδιο είναι η γελοιοποίηση και νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «οι πολίτες που παρακολούθησαν τη σημερινή συζήτηση Τσίπρα - Καμμένου έβγαλαν τα συμπεράσματά τους».

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη γίνουν εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «όσο συντομότερα γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο». «Οι πλειοψηφίες που προκύπτουν με εκβιασμούς και παζάρια είναι πλαστές και οι μονότονες κραυγές του Αλέξη Τσίπρα δεν ακούγονται σε κανέναν. Ο λαός θα στείλει το μήνυμα: φύγετε μαζί με τα δυο σας τα μνημόνια και τις αποτυχίες σας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Βουλή δεσμεύει τις αποφάσεις του ελληνικού λαού.

Για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, επισήμανε πως «η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η γεννησιουργός αιτία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι σύμμαχοι ήθελαν καιρό να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα αλλά μόνο τώρα βρήκαν μία κυβέρνηση τόσο πρόθυμη να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς» ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα χάνει ένα διαπραγματευτικό χαρτί». 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πέντε αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε, δε, ότι «οι ίδιοι οι Σκοπιανοί λένε πως η Ελλάδα δεν αναγνώρισε ποτέ μακεδονική γλώσσα» ενώ επισήμανε πως, μέχρι σήμερα, οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε αναγνώρισαν τη μακεδονική εθνικότητα. Απευθυνόμενος στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά επισήμανε «δεν σας προβληματίζει ότι οι Βούλγαροι δεν αναγνώρισαν ποτέ μακεδονική γλώσσα;» και συμπλήρωσε «ενδιαφερθήκατε να υπάρξει μία κοινή στάση στο ζήτημα ή θεωρούσατε και εξακολουθείτε να θεωρείτε το ζήτημα ως ιστορική υποσημείωση ανάξια σημασίας που πρέπει να κλείσει άμεσα;».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χρήση του όρου «μακεδονικός» από τη γειτονική χώρα σημειώνοντας πως «η μακεδονική ταυτότητα, με δική σας υπογραφή, δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Ελλάδα». «Καταφέρατε να στρέψετε το erga omnes εις βάρος των δικών μας συμφερόντων» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να αποκαλούμε τους γείτονές μας Μακεδόνες. Να το χαίρεστε το erga omnes, κ. Τσίπρα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η «συμφωνία δεν γράφει πουθενά για Έλληνες Μακεδόνες. Η Μακεδονία μας προσδιορίζεται ως βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους» και διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός και οι περήφημοι, όπως τους χαρακτήρισε, διαπραγματευτές του έκαναν τις χάρες των Σκοπιανών.

«Εγώ δεν θα πω ποτέ "καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «περιμένω και τον κ. Αποστολάκη να καλωσορίσει και τον "μακεδονικό" στρατό στην Ελλάδα».