Στην εκδήλωση στον Βόλο, το βράδυ της Παρασκευής παραβρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές στην Μαγνησία, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με την υποστήριξη του "ΚΙΝ.ΑΛ." Απόστολος Παπαδούλης.

Στην ομιλία της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση και έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για την εν γένει πολιτική που ακολούθησε ως σήμερα ,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη".

Η κυρία Γεννηματά συνέχισε την επίθεσή της τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "προσπάθησε και σήμερα να δημιουργήσει εντυπώσεις προοδευτισμού. Αυτό κάνει το τελευταίο διάστημα με το ρεσάλτο που επιχειρεί στην παράταξή μας. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών, διότι όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλά ένα θέμα νομής της εξουσίας, αλλά ότι το διακύβευμα το μεγάλο είναι αν θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να εξασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν θα επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση που οδηγούν σε νέες περιπέτειες τη χώρα διότι αυτός είναι ο δρόμος που δείχνουν στον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δύο συντηρητικές δυνάμεις".

Μιλώντας στην Καρδίτσα, η Φώφη Γεννηματά έθεσε το δίλημμα των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, που είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες».

Η κ. Γεννηματά αφού σημείωσε πως το μόνο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας για την Ελλάδα είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών, τόνισε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι η επιστροφή της δεξιάς. Ο δικός μας στόχος, συνέχισε, είναι η ήττα των συντηρητικών πολιτικών και αυτών που υλοποίησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτών που είχε υλοποιήσει η ΝΔ και σε αυτή την γραμμή συνεχίζει να πορεύεται.

Υποστήριξε, δε, πως ανοίγονται δύο δρόμοι για τον Ελληνικό λαό. Της πόλωσης και του διχασμού που εκφράζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναπαράγοντας την κρίση και της συνεννόησης, γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής.

Καταλήγοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πολιτικός φορέας που ηγείται θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Καρδίτσα