Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
2axtr5bbb6dgkphivya7
Πολιτική

Μητσοτάκης από Κοζάνη: Κάποιοι αγωνίστηκαν για να μείνει σε ελληνικά χέρια η Μακεδονία

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Στην Σιάτιστα βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στη Μακεδονία.

Η Σιάτιστα είναι μια περιοχή με την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνδέεται συναισθηματικά, καθώς ο παππούς του πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό το 1912.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

«Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σ

Δείτε Live την ομιλία που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ στην Κοζάνη