Ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εξελίσσεται σε βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας» εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ την ενίσχυση των οικογενειών «με 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που φέρνουν στην ζωή» κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κοζάνη.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για τα πραγματικά δημογραφικά δεδομένα της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρα μας σημειώνοντας πως το 2050 θα είμαστε με το ζόρι 7.000.000 Έλληνες και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει μια συνολική μακροπρόθεσμη στρατηγική για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα.

«Θα ξεκινήσουμε, όμως, με ένα μέτρο το οποίο δεν είναι μόνο συμβολικό, αλλά είναι και πάρα πολύ ουσιαστικό. Θα δώσουμε 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί το οποίο θα γεννιέται στη χώρα μας» ανέφερε και σημείωσε πως αυτά τα 2.000 ευρώ έχει κόστος 170.000.000 ευρώ το χρόνο.

«Είναι το 1/4 από το κοινωνικό μέρισμα το οποίο μοίρασε ο κ. Τσίπρας πέρυσι τα Χριστούγεννα ως Άγιος Βασίλης. Αλλά σκεφτείτε λίγο ότι αν αυτά τα 2.000 ευρώ πιάνουν μια φορά τόπο στην Κοζάνη, πόσο τόπο πιάνουν σε ένα χωριό των Γρεβενών ή σε ένα χωριό της Φλώρινας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να στηρίξουμε τη νέα οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι πέραν των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού. «Κανένα Ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού για να μπορούν και οι μητέρες να εργάζονται -αν έχουν αυτή τη δυνατότητα και αν το επιθυμούν- αλλά να μπορούν και όλα τα παιδιά -ειδικά στα κρίσιμα πρώτα στάδια της ζωής τους- να απολαμβάνουν μια προσχολική αγωγή η οποία θα είναι ουσιαστική και ποιοτική», κατέληξε μεταξύ άλλων.