Σε παρωδία οδηγεί και την Συνταγματική Αναθεώρηση η κυβέρνηση, πιστή σε μια πρωτοφανή τακτική ευτελισμού του Κοινοβουλίου, όπως την κατηγορεί η αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον αιφνιδιασμό της ΝΔ που θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 για την εκλογή ΠτΔ, θα καταψηφίσουν την ίδια τους την πρόταση!

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύει να πάρει πίσω τελικά το άρθρο για πρόωρες εκλογές,  μπλοκάροντας την αναθεώρηση του άρθρου 32 για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τη μη διάλυση της Βουλής. Η κίνηση αυτή ωστόσο κρύβει την σκέψη ότι στην επόμενη Βουλή, ενδεχομένως κυβέρνηση να είναι η ΝΔ, και θα πρέπει να αναθεωρήσει το συγκεκριμένο άρθρο με 180 ψήφους κι όχι με 151.  

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι στην δεύτερη ψηφοφορία ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά θα απέχουν από το να ψηφίσουν το άρθρο 32 προκειμένου αυτό να μην συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών.  

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος σε συζήτηση με δημοσιογράφους: «Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς ως μη συμβατά».  

Με την νέα πραγματικότητα καθίσταται σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο άρθρο τινάζει μόνος του την αναθεώρηση στον αέρα αφού αρνείται να ψηφίσει ένα άρθρο που ο ίδιος έφερε προς αναθεώρηση και ο ίδιος διατύπωσε το περιεχόμενο του ,μόνο και μόνο για να μη δώσει τη δυνατότητα σε μια επόμενη κυβέρνηση να το αναθεώρηση με τη δική της πολιτική λογική.

 Μόλις έγινε γνωστή η φράση του κ. Κατρούγκαλου και τι αυτή υποκρύπτει κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν: «Η συνταγματική μοχθηρία του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται εάν συμβεί κάτι τέτοιο σε συνταγματικό αυτοεξευτελισμό. Αν το αντέχουν χαλάλι τους».