Με βαριά ποινή ως κοινός υβριστής και συκοφάντης του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, καταδικάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον αναπληρωτή υπουργό και τον καλεί να πληρώσει 18.000 ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός είχε κατηγορήσει, μάλιστα από το βήμα της Βουλής, ότι ο δημοσιογράφος είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εν λόγω συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί στις 6-3-2017 με τον Παύλο Πολάκη να κατηγορεί τον πρώην υπουργό υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, πως είχε στείλει -μέσω διευθυντή του- στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό. Ανάμεσα στα 25 ονόματα ήταν και του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Μετά την σχετική έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο ίδιος βέβαια ο κ. Πολάκης δεν είναι μόνο συκοφάντης με δικαστική βούλα. Είναι και αμετανόητος, καθώς όπως έγραψε στο Facebook, θα προσφύγει στο Εφετείο για να μειώσει την ποινή.

Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στο διά ταύτα της σε βάρος του καταδίκης και υποστηρίζοντας πως δεν ασχολήθηκε «επισταμένα» με την αγωγή, λόγω του θανάτου του Βασίλη Μπεσκένη, δηλώνει «Μη βιάζεστε», αφήνοντας να εννοηθεί πως στο Εφετείο η απόφαση θα είναι διαφορετική.

Επιτιθέμενος και πάλι στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως «οργίασαν» σχετικά με την καταδίκη του και τη «μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη» δεν ζητά συγνώμη παρότι αποδεδειγμένα ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος δεν ειχε σχέση εργασίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ.