«Η αναθεώρηση δεν ασχολήθηκε με τα θέματα του πολίτη όπως οι καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Τα θέματα του πολίτη που σχετίζονται με το κράτος είναι κατά βάση η προβληματική του σχέση με το Δημόσιο και οι καθυστερήσεις που προκαλούνται στη Δικαιοσύνη από έλλειψη καλής οργάνωσης όχι από κακούς δικαστές. Αυτά τα μεγάλα προβλήματα του πολίτη ως διάδικου και ως διοικουμένου δεν τα αντιμετώπισε η αναθεώρηση με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε καμία πρόταση που να αφορά τη δικαστική λειτουργία και κάτι τελείως προτρεπτικές προτάσεις σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τη διοίκηση.» 

Για την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο άρθρο υπήρξε καθολική στάση των κομμάτων και η αλλαγή της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας μας βρήκε σύμφωνους αλλά άρχισαν να παίζονται παιχνίδια. Όταν ένα κόμμα πάει να κάνει αναθεώρηση του συντάγματος για να παίξει παιχνίδια είναι λογικό τα αντανακλαστικά των άλλων κομμάτων να λειτουργούν και σε τελευταία ανάλυση επειδή είναι μια συζήτηση που έχει νομικά ο πολίτης να μην καταλαβαίνει.

Όσον αφορά το άρθρο για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την περιέργια να δει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε «εγώ από την αρχή τους έλεγα ότι αυτή η Βουλή εντοπίζει αναθεωρητέες διατάξεις, δεν τις αναθεωρεί η επόμενη Βουλή της αναθεωρεί άρα αφού το σύνταγμα απαιτεί σε μια από τις δύο Βουλές να έχουμε 180 ψήφους υπέρ μιας αναθεώρησης να αναζητήσουμε τους 180 στην επόμενη Βουλή που θα γράφει και τις διατάξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να υπάρχουν κατευθύνσεις, δεν έχει και καμία σημασία τελικά γιατί αυτή η αναθεώρηση από ότι καταλαβαίνω θα έχει πολλά προβλήματα αλλά το μείζον ήταν να αναζητούνται οι 180 στην επόμενη Βουλή που θα γράφει διατάξεις, θα συντάσσει κείμενο. Αυτό λέγαμε εμείς από την αρχή και μας σνομπάριζε ο ΣΥΡΙΖΑ έλα όμως που του κάνει μια ντρίπλα η ΝΔ και του ψηφίζει τη διάταξη περί αλλαγής του άρθρου για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγής και του τρόπου. Γιατί αφού δεν θα διαλυθεί η Βουλή πρέπει να βγει από την επόμενη Βουλή σε πέντε ψηφοφορίες λόγου χάρη η πέμπτη να είναι με από την 151 άρα αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές τον βγάζει μόνη της. Τότε κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη γκάφα που έκανε και για να βγει από τα πλαίσια της γκάφας και της παγίδας που έπεσε μόνος του ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε διεργασίες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για να βγάλουμε πρόεδρο κάποιο δικό μας στέλεχος. Αυτό το καταγγείλαμε χθες στη Βουλή, το πρωί κατήγγειλα τον κ.Τσίπρα και του είπα ότι είναι φανερό ότι είμαστε πρόβλημα του αλλά πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει ότι θα μας βλέπει απέναντί του», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τις προσωποποιημένες αναφορές, επισήμανε ότι «Για να φύγει από το αδιέξοδο που έχει βρεθεί με το άρθρο αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης τι μπορεί να κάνει τώρα; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρει βουλευτές του εξευτελιζόμενος θα ψηφίσουνε μαζί οι δύο τους, η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι ότι αυτό είναι σόι καθόλου σόι δεν είναι αλλά κάνει παιχνίδι άρα η επόμενη Βουλή με τη ΝΔ πχ 151 αναθεωρεί το σύνταγμα με τη δική της πλειοψηφία και βγάζει πρόεδρο Δημοκρατίας χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν. Εκτός από το ότι είναι μια πρακτική που το σύνταγμα δεν θέλει γιατί το σύνταγμα θέλει συναινέσεις, είναι και μια παγίδα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλους και έπεσε ο ίδιος και προσπάθησε να κάνει εξαγωγή του προβλήματος με αυτό». 

«Είναι λάθος, είναι προσβολή για τον κ.Παυλόπουλο» είπε στη συνέχεια για να προσθέσει:

«Ο κ. Παυλόπουλος έχει ένα χρόνο θητείας μπροστά του είναι δυνατόν από τώρα να θέτουμε τέτοιο θέμα! Ο κ. Τσίπρας μας αυτά που έκανε είναι σαν να στον πρόεδρο να παραιτηθεί, με αυτό που έκανε προσέβαλε τον κ. Παυλόπουλο. Και μετά λεει «εγώ δεσμεύομαι ότι θα ψηφίζω Παυλόπουλο» και ποιος πιστεύει τον κ. Τσίπρα; Πιστεύει κανείς τον κ. Τσίπρα; Αφού άλλα λεει και άλλα».