Αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα ζήτησε από τον αντικεγκαλέριο της Γερμανίας και υπ. Οικονομικών Ολαφ Σόλτς η Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε σήμερα με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Με τον κ. Scholz είχα μια αναλυτική συζήτηση για τις προοπτικές στην χώρα μας και την οριστική έξοδο της από τη κρίση» δήλωσε η Φ. Γεννηματά και τόνισε: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με τη θηλιά στο λαιμό. Οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας την καταδικάζουν σε στασιμότητα και θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Επεσήμανε ότι «οι δεσμεύσεις αυτές, που πρόθυμα αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, επιβάλλεται να αλλάξουν για να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε στον κ. Σόλτς το Σχέδιο Ελλάδα, «την πρότασή μας για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειές με δικαιώματα και ασφάλεια για όλους. Η Ελλάδα μπορεί» δήλωσε.