Σε διάταξη µάχης (και) για τις ευρωεκλογές εισέρχονται τα επιτελεία των κοµµάτων, καθώς αποµένουν µερικές εβδοµάδες έως την 26η Μαΐου. Οι διαδικασίες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων προχωρούν µε γοργούς ρυθµούς, παρότι στο πολιτικό παρασκήνιο συζητούνται ευρέως οι πληροφορίες που εµφανίζουν τον κ. Τσίπρα να σκέφτεται την κατάργηση του σταυρού και την επαναφορά της λίστας. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα εκλέξει 21 ευρωβουλευτές, ενώ και για την Ευρωβουλή υπάρχει το όριο εισόδου του 3%. 

Τα κόµµατα επιδιώκουν να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους πρόσωπα που θα προσελκύσουν ψηφοφόρους, ενώ αρκετοί είναι οι εν ενεργεία βουλευτές που θα θελήσουν να µετακοµίσουν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, αλλά και οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές που θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάλη είναι η ζήτηση για µια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, µε δεδοµένο πάντα ότι θα διατηρηθεί ο σταυρός προτίµησης. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση λίστας, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει εσωκοµµατικές εκλογές για τη διαδικασία ανάδειξης της ευρωλίστας. Την ανανέωση της παρουσίας τους στο Ευρωκοινοβούλιο θα διεκδικήσουν οι τρεις ευρωβουλευτές του κόµµατος, ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναµένεται να βρεθούν οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Κουρουµπλής, Γιάννης Μουζάλας και Λυδία Κονιόρδου.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.