Την άποψη ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας οφείλουν να ξεπερνούν ιδεολογικές και κομματικές γραμμές, ακόμα και να υπερβαίνουν τους ίδιους τους εαυτούς τους για το καλό της πόλης εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον Ρ/Σ Αθήνα 984 και στον δημοσιογράφο Χρήστο Βούζα.

«Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο, αυτό είναι που περιμένει από εμάς ο κόσμος και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον εκλογικό νόμο» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Και να μην υπήρχε η απλή αναλογική θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, αν θέλουμε να είμαστε ουσιαστικοί.»

Όταν ρωτήθηκε με ποιόν από τους άλλους υποψηφίους βρίσκεται πιο κοντά, ο Κωστας Μπακογιάννης απάντησε: «Μα γιατί να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση; Γιατί να μπούμε σε αυτή τη λογική; Δηλαδή τι είναι η συναίνεση; Τι είναι η συνεργασία; Ανταλλαγή θέσεων; Είναι το παιχνίδι της καρέκλας; Δηλαδή έρχομαι και λέω: 'α, θέλω αυτή την καρέκλα ή δώσε μου αυτή την καρέκλα για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι'; Αν υιοθετήσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης, που είναι ο τρόπος σκέψης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τότε πολύ γρήγορα ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες και θα έχει δίκιο'.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της καθαριότητας στην Αθήνα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε: «Εμείς λέμε ότι θα χρειαστεί να επιδιώξουμε τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι στην λογική των απολύσεων ή της ιδιωτικοποίησης. Σε καμία περίπτωση. Πιστεύω, όμως, ότι θα πρέπει να δώσουμε στους εργαζόμενους, στα στελέχη του Δήμου τις δυνατότητες και τα εργαλεία για να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.