Ασπίδα προστασίας προκειμένου να καλυφθεί ο Παύλος Πολάκης και το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής απλώνει το Μαξίμου επιστρατεύοντας ακόμη και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το σάλο των αντιδράσεων και αφού η κυβέρνηση, αλλά και ο πρωθυπουργός, εκτέθηκαν για ακόμη μια φορά στην κοινή γνώμη για την κατάχρηση εξουσίας που γίνεται από κυβερνητικούς, ο Παύλος Πολάκης που με αστείες δικαιολογίες επιχείρησε να κρυφτεί και να αποφύγει την κατακραυγή, δέχτηκε την υπεράσπιση από την πρώτη γραμμή του Μαξίμου.

Την αρχή έκανε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, που κλήθηκε να δώσει το σύνθημα για να ανοίξει η κυβερνητική ομπρέλα προστασίας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Βερναρδάκης μάλιστα με κάθε υπερβολή μίλησε για τον κ. Πολάκη και τον χαρακτήρισε «έντιμο μέχρι αηδίας».

«Ο Π. Πολάκης είναι ένας εξαιρετικά έντιμος άνθρωπος, μέχρι αηδίας θα έλεγα, το δάνειο δεν κινείται στη σφαίρα της αδιαφάνειας, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης» δήλωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «Πόσο ηθικό είναι να λέει ο Τσουκάτος ότι δόθηκαν μίζες στο ΠΑΣΟΚ και να μη γίνεται συζήτηση;»

Ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιχείρησε κι αυτός με την σειρά του να δικαιολογήσει τον υπουργό και φίλο του Αλέξη Τσίπρα, με αστείες ωστόσο δικαιολογίες, προβάλλοντας ως επιχείρημα πως «πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του».  

Ο ίδιος Παύλος Πολάκης με αυταρέσκεια, αλλά και μέσα από την γλυκιά μέθη της εξουσίας και της παντοδυναμίας που νοιώθει αντί για οτιδήποτε άλλο έδωσε την εξής απάντηση στους Έλληνες που προφανώς θα αναρωτιούνται γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να πάρουν δάνειο, ακόμη κι αν από το 2015 έχουν χάσει ολόκληρο ή το μισό τους εισόδημα:

«Από τον Οκτώβρη του ’15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού-εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου…».

Ωστόσο αυτός  ο ισχυρισμός του δεν αποτυπώνεται στη δήλωση εισοδημάτων του. 

Αντί για διπλάσια και τριπλάσια απ’ τα σημερινά του εισοδήματα δήλωνε τα μόλις τα μισά! Τα υπόλοιπα που τώρα μας αποκαλύπτει ότι έβγαζε γιατί δεν τα εμφάνιζε τότε στη δήλωση εισοδημάτων του;  

Όσο κυβέρνηση και Κουμουνδούρου επιχειρούσαν να βγάλουν… λάδι τον κ. Πολάκη και… καθ’ όλα έντιμο το δάνειό του και λίγο πριν φτάσουν στο σημείο να βγάλουν και σχετικό βιντεάκι βασισμένο στην ατάκα του πρωθυπουργού «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», η  Τράπεζα της Ελλάδας ανακοίνωνε ότι ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ακολουθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αν ελήφθησαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για το καταναλωτικό αλλά και το προσωπικό δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η «στρατιά» ωστόσο που οργανώθηκε προκειμένου να «καλυφθεί» το δάνειο του Παύλου Πολάκη, περισσότερο τον εξέθεσε αφού τα επιχειρήματα που παράθεσε ήταν… έωλα και προσωπικές κρίσεις και απόψεις. Οι εντυπώσεις που προσπάθησαν να δημιουργήσουν υπέρ του κ. Πολάκη δεν έπεισαν.

Η ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης ως συνήθως οδηγεί στην ανάγκη να πολιτικοποιηθεί και η δανειοδότηση του κ. Πολάκη με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν επιθέσεις σε ΚΙΝΑΛ και ΝΔ, επιχειρώντας να αναδείξουν ως… «θύμα» τον κ. Πολάκη που στοχοποιείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πάνω στον πανικό τους Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν κατάφεραν να απαντήσουν πώς κατάφερε ο κ. Πολάκης να πάρει δάνειο, δεδομένου ότι δάνεια αναλόγου ύψους και μάλιστα με δεύτερη προσημείωση ακινήτου χαρακτηρίζονται ως ανέφικτα για την αγορά.