Ακόμα πιο ανοιχτά το είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών. «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείει τίποτα. Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο χρόνος για να δουλέψουν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δουλέψουν και μέσα στην κοινωνία μέχρι την εξάντληση της τετραετίας» ανέφερε, μιλώντας στο Open.

Πάντως, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την προσωπική πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 

Σχετικά με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, τόνισε ότι η δεύτερη Ολομέλεια θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 14 Μαρτίου. Τότε, θα τεθούν προς ψήφιση μόνο τα άρθρα που είχαν πάρει πάνω από 151 ψήφους».

Προανήγγειλε μάλιστα συζήτηση στην Ολομέλεια, αλλά όχι του εύρους που είχε η προηγούμενη συζήτηση. Θα ακολουθήσει, όπως είπε, και συζητήση στην Ολομέλεια και για το πόρισμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Φυσικά ρωτήθηκε και για τον πρώην συγκυβερνήτη του κόμματος από το οποίο προέρχεται. «Πολιτικά θέλω να πω για τον κ. Καμμένο, πιστεύω ότι το διάστημα κατέδειξε -με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Καμμένου- ότι ήθελε από πέρσι το καλοκαίρι, όταν αντιλήφθηκε ότι η κυβέρνηση είχε συνομολογήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα την ψήφιζε και δεν θα άφηνε την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση. Από τη στιγμή που το αντιλήφθηκε, ήθελε να μη συνεχίσει τον βίο του σε αυτή την κυβέρνηση.»