Υπό άκρα μυστικότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσήλθε στον εισαγγελέα και κατέθεσε για την υπόθεση της ηχογράφησης της συνομιλίας του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής «καίει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στον οποίο και επιρρίπτει την ευθύνη της παράνομης καταγραφής της ιδιωτικής τους συνομιλίας.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά.

Στο ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.

Επίσης, ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μπορούσε από μνήμης να κάνει τη μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Επίσης, ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ακόμα ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές του, αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφια στη Βουλή ή όχι.