Για πλήρη επιβεβαίωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μαστρογεωργίου, με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, τονίζοντας ότι αναδεικνύει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και να φέρουν επενδύσεις, ώστε να μειωθεί η υπερφορολόγηση των πολιτών.  

«Η απειλή, ωστόσο, της Κομισιόν να μην καταβάλει το οφειλόμενο 1 δισ. στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη: Ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο», προσθέτει ο κ. Μαστρογεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ που θα φέρει νέες δουλειές στους πολίτες και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό».  

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα τονίζει ότι η έκθεση δείχνει πως «η αβελτηρία, η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της σημερινής υβριδικής κυβέρνησης καθηλώνει τη χώρα και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της».