Το μνημόνιο δεν τελείωσε και οι κυβερνώντες εκτελούν εντολές των δανειστών και όχι του ελληνικού λαού, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επανέλαβε ότι το χρέος πρέπει να διαγραφεί και είπε πως πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της διαγραφής του χρέους.

Χαρακτήρισε ανέκδοτο το να αυτοπροσδιορίζεται ο πρωθυπουργός ως προοδευτικός, ενώ έκανε λόγο για αντιδημοκρατική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από τα όσα είπε: «Αν ο Τσίπρας αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός ή ως Αριστερός αυτό είναι πια ανέκδοτο. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση ακραία νεοφιλελεύθερη που έχει εφαρμόσει και φασιστικές πρακτικές μεταξύ των οποίων η ακραία καταστολή απέναντι στις διαδηλώσεις. Είναι μια κυβέρνηση εντολοδόχος των δανειστών η οποία έχει εφαρμόσει ένα άκρως αντικοινωνικό πρόγραμμα, μια άκρως αντικοινωνική πολιτική.»

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν απευθύνεται στους πολίτες στο όνομα της Αριστεράς μόνο, απευθύνεται στους πολίτες στο όνομα της κοινωνίας.

«Η δημοσκόπηση εγώ που πάντοτε έκανα ήταν η δημοσκόπηση στο δρόμο, η άμεση επαφή με τους πολίτες. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει απολύτως έξω κάθε φορά που οι πολίτες έκαναν επιλογές διαφορετικές από εκείνες που εξυπηρετούσαν το σύστημα.»

Για το χρόνο των εκλογών, η τέως πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι ποτέ δεν έκανε προγνώσεις, γιατί τις θεωρεί και επισφαλείς και όχι πολύ χρήσιμες.

«Η σταθερή μου άποψη είναι ότι αυτή η κυβέρνηση αν μπορούσε δεν θα έκανε καθόλου εκλογές από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν με όλους τους τρόπους να παραμείνουν στην εξουσία το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα αλλά είναι απολύτως αδιάγνωστο και άγνωστο πότε θα προκηρύξουν εκλογές. Σίγουρα πάντως το γεγονός ότι θέλουν να επιφυλάξουν στον εαυτό τους αυτό το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού δείχνει και την αδυναμία.»

Η ίδια ρωτήθηκε, τέλος, και για τη συνέντευξη Τύπου για τον Αλ. Βίνικ τον «Mr Bitcoin»: «Είναι 19 μήνες κρατούμενος χωρίς να είναι κατηγορούμενος στην Ελλάδα, δεν του αποδίδεται δηλαδή καμία κατηγορία από το ελληνικό κράτος. Είναι κρατούμενος μόνο με αιτήματα έκδοσης που προέρχονται από τις ΗΠΑ, από τη Ρωσία και από τη Γαλλία, έχουνε όλα εγκριθεί δηλαδή έχουν πει τα δικαστήρια να εκδοθεί παντού. Ο ίδιος ζητάει να εκδοθεί στη χώρα του που είναι λογικό, και το επιβεβλημένο το πρόβλημα όμως είναι η κυβέρνηση και ο υπουργός δεν αποφασίζουν την έκδοσή του στη χώρα του. Είναι στον τρίτο μήνα απεργίας πείνας, έχει μείνει 57 κιλά, είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο η υγεία του, συνέβησαν γεγονότα τα οποία είναι ντροπιαστικά. Είναι μια περίπτωση που αναδεικνύει από τη μια πλευρά ακραίες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακραίο κυνισμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και από την άλλη αποδεικνύει και τρομακτικό ερασιτεχνισμό και τραγική ανεπάρκεια σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής διότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εκδοθεί στη χώρα του εκεί θα δικαστεί με τους σωστότερους όρους. Ενώ είναι αυτονόητο και το λένε και οι διεθνείς συνθήκες και το δικό μας Δίκαιο ότι έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί εκεί αλλιώς θα έπρεπε η Ελλάδα να τον έχει διεκδικήσει για άλλους λόγους. Το γεγονός ότι τον κρατούν όμηρο για να μη δυσαρεστήσουν τους Αμερικανούς, για να μη δυσαρεστήσουν τους Γάλλους, για να κάνουν τα χατίρια και αυτή τη στιγμή ουσιαστικά συνεργεί η ελληνική κυβέρνηση στο θάνατό του προκειμένου να μη τον εκδώσει στη χώρα του για αυτό το λόγο δίνουμε συνέντευξη Τύπου. »