«Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση σε ανθρώπους που έχουν τις πολιτικές τους συμπάθειες και έχουν από κοινού συντάξει ένα πρόγραμμα. Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Τσακαλώτος φέρουν ακέραια την ευθύνη της πολιτικής που ακολούθησαν και των επιλογών που έκαναν. Αυτή η προσέγγιση προσπαθεί να άρει τις ευθύνες από εκεί που υπάρχουν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Σχολιάζοντας την ατάκα του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου πως πριν τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έτρωγαν από τα σκουπίδια, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «τα νούμερα είναι περίπου σταθερά. Άρα αυτό είναι μια από τις επικοινωνιακές τεχνικές στις οποίες αρέσκεται η κυβέρνηση και που χρησιμοποίησε για να έρθει στην εξουσία».

Για τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε όλη τη χώρα κατά την παρουσία στελεχών ή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με αποδοκιμασίες και επεισόδια για τις «Πρέσπες», ο κ. Βορίδης ήταν κατηγορηματικός: «Η ΝΔ καταδικάζει τέτοιου τύπου φαινόμενα. Από την άλλη μεριά καταλαβαίνω την οργή και τον θυμό όλων αυτών των ανθρώπων στη Μακεδονία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.»